Laks tikka masala

Imponer gjestene dine ved å lage en hjemmelaget tikka masala. Sausen tar litt tid å lage, men resultatet er verdt det. Server med jasminris, grønnsaker og yoghurt.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i 2 cm terninger.

  • Finhakk ingefær og hvitløk, og skjær løk i tynne skiver.

  • Ta frøene ut av de hele kardemommene og knus dem i en morter.

  • Surr ingefær, hvitløk og løk i olje til løken er myk.

  • Tilsett krydder og rør i ca. 2 minutter.

  • Rør inn kremfløte, tomatpuré og varmt vann.

  • Kok sausen sakte opp og la stå og trekke i 15 minutter.

  • Smak til sausen med salt og sukker.

  • Bland lakseterningene inn i sausen og la trekke i ca. 5 minutter.

Server med sukkererter, søtpaprika, matyoghurt og jasminris ved siden av.

Tips: Om du har dårlig tid kan du også kjøpe ferdig tikka masalasaus på glass i de fleste butikker.