Gå til hovedinnhold
Photo: Aina Hole
30-40 min

Laks tikka masala

Imponer gjestene dine ved å lage en hjemmelaget tikka masala. Sausen tar litt tid å lage, men resultatet er verdt det. Server med jasminris, grønnsaker og yoghurt.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i 2 cm terninger.
  • Finhakk ingefær og hvitløk, og skjær løk i tynne skiver.
  • Ta frøene ut av de hele kardemommene og knus dem i en morter.
  • Surr ingefær, hvitløk og løk i olje til løken er myk.
  • Tilsett krydder og rør i ca. 2 minutter.
  • Rør inn kremfløte, tomatpuré og varmt vann.
  • Kok sausen sakte opp og la stå og trekke i 15 minutter.
  • Smak til sausen med salt og sukker.
  • Bland lakseterningene inn i sausen og la trekke i ca. 5 minutter.
  • Server med sukkererter, søtpaprika, matyoghurt og jasminris ved siden av.

Tips: Om du har dårlig tid kan du også kjøpe ferdig tikka masalasaus på glass i de fleste butikker.