Ingefærgravet laks

Det beste med å grave laksen selv er at det smaker mye bedre enn å kjøpe den ferdig. Man kan grave laks med ulike smaker og denne oppskriften er med ingefær. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 2,57143

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Bland sammen salt, sukker og malt ingefær.

  • Riv fersk ingefær, finhakk mynte og ha i krydderblandingen.

  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.

  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.