Foto: Studio DreyerHensley
Laks på grillspyd med gresk salat
Laksespyd på grillen er like enkelt som populært. Hvis det er litt for lenge til sommer og grillsesong, er det ingen ting i veien for å steke laksespydene i en stekepanne.
Fremgangsmåte
Gresk salat
- Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.
- Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.
Tzatziki
- Skrell agurk, del den på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.
- Dryss litt salt over og la agurken hvile i 15 minutter før du siler av væsken.
- Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien.
- Smak til med salt og pepper.
Laksespyd
- Varm opp grillen.
- Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd.
- Bland fennikel, nellik, chilipulver og salt godt sammen, og rull laksespyd i krydderblandingen.
- Grill laksespydene 2 minutter på hver side.
- Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.
- Server laksespyd med pitabrød, gresk salat og tzatziki ved siden av.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.