Laksepakke med grønnsaker
Laksepakke er ovnsbakt laks i bakepapir med grønnsaker og potetpuré. Retten passer godt inn i en hektisk hverdag fordi den er både enkel og rask å lage.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 150 °C.
Skjær laks i porsjonsstykker, og purre og gulrot i skiver.
Klipp bakepapiret i deler på ca. 25x25 cm.
Fordel purre, gulrot og sukkererter i midten av bakepapiret og legg laks på toppen.
Ha olivenolje, sitronsaft og dill over, og krydre med salt og pepper.
Fold bakepapiret rundt laksen og grønnsakerne slik at det blir en tett pakke.
Stek midt i stekeovnen i 10-15 minutter.
Potetpuré
Skrell og skjær potet i biter, og kok mør i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
Hell av kokevannet, ha i melk og smør, og mos til en puré.
Smak til med salt og pepper.
Server laksepakken med potetpuré.
Tips: I stedet for bakepapir kan man bruke aluminiumsfolie til laksepakkene.