Sitrusgravet laks
Gravet laks er lett å lage og smaker utrolig godt hjemmelaget. Prøv denne oppskriften der laksen er gravet med appelsin, sitron og lime. En frisk variant som gjør seg til både frokost og lunsj!
Fremgangsmåte
- Skyll laksen i kaldt vann og tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.
- Finhakk grønnpepper, og bland med salt og sukker.
- Skyll appensin, sitron og lime, riv det ytterste skallet med et fint rivjern, og bland inn i krydderblandingen.
- Gni laksen godt inn i blandingen og press saften av sitrusfruktektene over laksen.
- Dekk til med plastfolie og la laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
- Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
- Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.