Sitrusgravet laks

Gravet laks er lett å lage og smaker mye bedre enn når den blir kjøpt ferdig. Prøv denne oppskriften der laksen er gravet med appelsin, sitron og lime. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann og tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Finhakk grønnpepper, og bland med salt og sukker.

  • Skyll appensin, sitron og lime, riv det ytterste skallet med et fint rivjern, og bland inn i krydderblandingen. 

  • Gni laksen godt inn i blandingen og press saften av sitrusfruktektene over laksen. 

  • Dekk til med plastfolie og la laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.