Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
Over 60 min

Sitrusgravet laks

Gravet laks er lett å lage og smaker utrolig godt hjemmelaget. Prøv denne oppskriften der laksen er gravet med appelsin, sitron og lime. En frisk variant som gjør seg til både frokost og lunsj!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann og tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Finhakk grønnpepper, og bland med salt og sukker.
  • Skyll appensin, sitron og lime, riv det ytterste skallet med et fint rivjern, og bland inn i krydderblandingen.
  • Gni laksen godt inn i blandingen og press saften av sitrusfruktektene over laksen.
  • Dekk til med plastfolie og la laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.