Haalands sushi
Prøv deg på Haalands hjemmelagde sashimi, nigiri og maki sushi. Det er enklere enn du tror! Oppskriften kan varieres med ulike typer sjømat og grønnsaker.
Fremgangsmåte
- Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken. Avkjøl risen.
- Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst.
- Ha litt av eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
Maki sushi
- Skjær laks, agurk og mango i strimler på ca. 1 cm i tykkelse.
- Klipp vekk en fjerdedel på langsiden av hvert noriark.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.
- Fordel laks, agurk og mango langs den nederste kanten av arket.
- Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.
- Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått åtte biter.
Nigiri sushi
- Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, deretter skjærer du fisken i 2-3 mm tynne skiver på skrå.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Ta ca. 1 ss sushiris og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.
- Stryk litt wasabi under en skive laks og legg denne over risen. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at fisken og risen fester seg til hverandre.
Sashimi
- Skjær laksen i tynne skiver og legg pent på et fat.
- Her kan du toppe med rogn, vårløk eller noe annet hvis du ønsker det.
- Server sushibitene med soyasaus, wasabi, syltet ingefær og sjøgress.