Foto: Studio DreyerHensley
Tradisjonell laks med agurksalat og pepperrotkrem
En god søndagsmiddag trenger ikke ta flere timer å lage. Dette er en rett som vil imponere med sine enkle og friske smaker.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 160 °C.
- Skjær laksen i serveringsstykker.
- Skjær sjalottløk og sitron i skiver, og ha i en ildfast form sammen med persille og hvitvin.
- Legg laksestykkene i formen med skinnsiden opp og dryss salt på skinnet.
- Bak fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.
- Dra skinnet forsiktig av ved servering.
Hasselbakte poteter
- Skrell potetene og skjær i ca. 1 cm tykke skiver.
- Grovhakk hasselnøtter.
- Vend potetene i smeltet smør, så i hasselnøtter, og ha på et stekebrett med bakepapir.
- Bak i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Agurksalat
- Skjær agurk i små terninger og finhakk chili.
- Bland sammen alle ingrediensene til agurksalaten og la den stå og trekke i 20 minutter.
Pepperrotkrem
- Pisk crème fraîche stiv og luftig.
- Riv pepperrot på den fineste delen av rivjernet og finhakk gressløk.
- Rør pepperrot, gressløk, sennep og sitronsaft inn i crème fraîchen.
- Smak til med salt og pepper.
Servering
- Server laksen med hasselbakte poteter, agurksalat og pepperrotkrem.