Tradisjonell laks med agurksalat og pepperrotkrem
En god søndagsmiddag trenger ikke ta flere timer å lage. Dette er en rett som vil imponere med sine enkle og friske smaker.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 160 °C.
-
Skjær laksen i serveringsstykker.
-
Skjær sjalottløk og sitron i skiver, og ha i en ildfast form sammen med persille og hvitvin.
-
Legg laksestykkene i formen med skinnsiden opp og dryss salt på skinnet.
-
Bak fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.
-
Dra skinnet forsiktig av ved servering.
Hasselbakte poteter
-
Skrell potetene og skjær i ca. 1 cm tykke skiver.
-
Grovhakk hasselnøtter.
-
Vend potetene i smeltet smør, så i hasselnøtter, og ha på et stekebrett med bakepapir.
-
Bak i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Agurksalat
-
Skjær agurk i små terninger og finhakk chili.
-
Bland sammen alle ingrediensene til agurksalaten og la den stå og trekke i 20 minutter.
Pepperrotkrem
-
Pisk crème fraîche stiv og luftig.
-
Riv pepperrot på den fineste delen av rivjernet og finhakk gressløk.
-
Rør pepperrot, gressløk, sennep og sitronsaft inn i crème fraîchen.
-
Smak til med salt og pepper.
Server laksen med hasselbakte poteter, agurksalat og pepperrotkrem.