Gå til hovedinnhold
Photo: Aina Hole
20 min

Wok med laks

Laks i wok sammen med grønnsaker er en sunn, rask og enkel middagsrett som smaker kjempegodt. Her kan du variere med grønnsaker og saus etter eget ønske.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær opp grønnsaker og fisk før du begynner med stekingen.
  • Skjær gulrot og løk i tynne skiver, paprika i strimler, brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk
  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  • Varm olje i en wokpanne eller en stekepanne med litt høy kant
  • Stek laksebitene i olje 1-2 minutter på hver side til de får en blekrosa farge. Ta bitene ut av stekepannen og legg dem til side.
  • Legg grønnsakene i pannen og stek dem sprø på høy varme under stadig omrøring, ca. 2 minutter.
  • Bland presset limesaft, soyasaus og sweet chilisaus og tilsett de stekte grønnsakene. Kok opp sausen.
  • Tilsett de stekte laksebitene og la dem bli varme sammen med grønnsakene og sausen.
  • Server woken sammen med ris eller nudler.

Tips: Wok gjerne grønnsakene i flere porsjoner for å sikre at de blir stekt og ikke kokt. Gulrøtter og brokkoli trenger noe lenger steketid enn de øvrige grønnsakene. Grønnsakene i retten kan varieres etter smak og tid på året, friske urter kan tilsettes og sweet chilisaus kan erstattes med din favoritt wok-saus.