Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Makrellpinner med remulade

Sprø fiskepinner av makrell panert med knekkebrød er nydelig sommermat. Med remulade ved siden av blir det en stor slager blant store og små.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær makrell i strimler.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen eggehvite med litt salt i en skål.
  • Ha knust knekkebrød i en tredje vid skål.
  • Vend fiskestrimlene først i melblandingen, deretter i eggehviten, og til slutt i knekkebrødet.
  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir.

Remulade

  • Finhakk ansjos, kapers og sylteagurk, og bland godt sammen med majones og crème fraîche.
  • Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

Servering

  • Server makrellpinner med remulade og sitronbåter ved siden av.