Makrellpinner med remulade
Sprø fiskepinner av makrell panert med knekkebrød er nydelig sommermat. Med remulade ved siden av blir det en stor slager blant store og små.
Fremgangsmåte
- Skjær makrell i strimler.
- Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
- Pisk sammen eggehvite med litt salt i en skål.
- Ha knust knekkebrød i en tredje vid skål.
- Vend fiskestrimlene først i melblandingen, deretter i eggehviten, og til slutt i knekkebrødet.
- Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
- Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir.
Remulade
- Finhakk ansjos, kapers og sylteagurk, og bland godt sammen med majones og crème fraîche.
- Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
Servering
- Server makrellpinner med remulade og sitronbåter ved siden av.