Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Marinert matjessild til grill

Marinert matjessild er enkelt og smakfullt, og passer utmerket på grillen. I denne oppskriften foreslår vi en frisk salat med blant annet eple og jordbær ved siden av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del matjessilden i enkle fileter.
  • Finhakk eller riv ingefær og hvitløk, press saft av sitron, og bland med de øvrige ingrediensene til marinaden.
  • Legg filetene i marinaden og la dem marinere i 30 minutter.
  • Grill filetene på smurt grillfolie eller rett på grill, ca. 1 minutt på hver side.

Salat

  • Skjær eple i tynne skiver og del jordbær i to.
  • Riv salaten i strimler, og vend sammen med eple og jordbær.
  • Rør sammen sitronsaft og sukker, og drypp over salaten.

Servering

  • Server matjessild med salat og lettrømme ved siden av.

Tips: Du kan også steke marinert matjessild i stekepannen.