Marinert matjessild til grill

Marinert matjessild til grill

Marinert matjessild er enkelt og smakfullt, og passer utmerket på grillen. I denne oppskriften foreslår vi en frisk salat med blant annet eple og jordbær ved siden av.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade

Salat

Serveres med

Framgangsmåte

  • Del matjessilden i enkle fileter.

  • Finhakk eller riv ingefær og hvitløk, press saft av sitron, og bland med de øvrige ingrediensene til marinaden. 

  • Legg filetene i marinaden og la dem marinere i 30 minutter. 

  • Grill filetene på smurt grillfolie eller rett på grill, ca. 1 minutt på hver side.

Salat

  • Skjær eple i tynne skiver og del jordbær i to.

  • Riv salaten i strimler, og vend sammen med eple og jordbær.

  • Rør sammen sitronsaft og sukker, og drypp over salaten.

Server matjessild med salat og lettrømme ved siden av.

Tips: Du kan også steke marinert matjessild i stekepannen.