Ørretconfit med pepperrotkrem
Confitering er når man koker fisk eller kjøtt i fett for å gjøre det smakfullt og mørt. I denne oppskriften lager du din egen krydderolje som gir en god smak.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 70 °C.
Skjær ørretfileten i jevnstore biter, og finhakk chili og persille.
Varm opp litt av olivenoljen, tilsett chili, persille, stjerneanis og fennikelfrø, og rør rundt i noen sekunder.
Tilsett resten av olivenoljen og soyaolje, og varm sakte opp i 5 minutter, den skal ikke koke.
Ta oljen bort fra varmen og avkjøl den til en temperatur på 50-60 °C.
Strø salt i bunnen av en form, og legg ørretbitene i med skinnsiden ned. Strø litt salt og pepper på toppen.
Hell over krydderoljen slik at den dekker fisken, tilsett ekstra olje om nødvendig.
Sett formen i stekeovnen og bak til ørretbitene har en kjernetemperatur på 55 °C, ca. 5 minutter.
Hell av oljen og legg fisken på tørkepapir.
Pepperrotkrem
Pisk rømme til den får en kremete konsistens.
Tilsett revet pepperrot, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Spinat- og gressløkolje
Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser.
Varm blandingen opp i en kasserolle og la den koke i 30 sekunder.
Sil blandingen og avkjøl.
Server ørreten med pepperrotkrem og spinat- og gressløkolje.