Ørretconfit med pepperrotkrem

Confitering er når man koker fisk eller kjøtt i fett for å gjøre det smakfullt og mørt. I denne oppskriften lager du din egen krydderolje som gir en god smak. 

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Pepperrotkrem

Spinach and chive oil

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 70 °C.

  • Skjær ørretfileten i jevnstore biter, og finhakk chili og persille.

  • Varm opp litt av olivenoljen, tilsett chili, persille, stjerneanis og fennikelfrø, og rør rundt i noen sekunder.

  • Tilsett resten av olivenoljen og soyaolje, og varm sakte opp i 5 minutter, den skal ikke koke.

  • Ta oljen bort fra varmen og avkjøl den til en temperatur på 50-60 °C.

  • Strø salt i bunnen av en form, og legg ørretbitene i med skinnsiden ned. Strø litt salt og pepper på toppen.

  • Hell over krydderoljen slik at den dekker fisken, tilsett ekstra olje om nødvendig.

  • Sett formen i stekeovnen og bak til ørretbitene har en kjernetemperatur på 55 °C, ca. 5 minutter.

  • Hell av oljen og legg fisken på tørkepapir.

Pepperrotkrem

  • Pisk rømme til den får en kremete konsistens.

  • Tilsett revet pepperrot, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Spinat- og gressløkolje

  • Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser.

  • Varm blandingen opp i en kasserolle og la den koke i 30 sekunder. 

  • Sil blandingen og avkjøl.

Server ørreten med pepperrotkrem og spinat- og gressløkolje.