Foto: Synøve Dreyer
Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker
I denne oppskriften med ørret stekes alt i stekeovnen, og grønnsakene får en god smak av hvitløk. En middag som passer både til hverdag og helg.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær ørreten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
- Skjær squash, gulrot og paprika i 1 cm store biter.
- Del blomkålen i små buketter, grovhakk rødløk og skjær soltørket tomat i strimler.
- Varm opp olivenolje i en stekepanne og stek grønnsakene og soltørket tomat til alt har fått litt farge.
- Dryss salt og pepper over grønnsakene og ha dem i en ildfast form sammen med hvitløk og oliven.
- Legg fiskestykkene over grønnsakene og bak i stekeovnen på nederste rille i ca. 20 minutter.
- Finhakk persille, bland med balsamicoeddik og hell blandingen over ørreten og grønnsakene når de er ferdig stekte.
- Server ørreten med grønnsakene.