Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker

I denne oppskriften med ørret stekes alt i stekeovnen, og grønnsakene får en god smak av hvitløk. En middag som passer både til hverdag og helg. 

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær ørreten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Skjær squash, gulrot og paprika i 1 cm store biter.
  • Del blomkålen i små buketter, grovhakk rødløk og skjær soltørket tomat i strimler.
  • Varm opp olivenolje i en stekepanne og stek grønnsakene og soltørket tomat til alt har fått litt farge.
  • Dryss salt og pepper over grønnsakene og ha dem i en ildfast form sammen med hvitløk og oliven.
  • Legg fiskestykkene over grønnsakene og bak i stekeovnen på nederste rille i ca. 20 minutter.
  • Finhakk persille, bland med balsamicoeddik og hell blandingen over ørreten og grønnsakene når de er ferdig stekte.
  • Server ørreten med grønnsakene.