Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker

Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker

I denne oppskriften med ørret stekes alt i stekeovnen, og grønnsakene får en god smak av hvitløk. En rett som passer både til hverdag og helg. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,45312000000001

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær ørreten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Skjær squash, gulrot og paprika i 1 cm store biter.

  • Del blomkålen i små buketter, grovhakk rødløk og skjær soltørket tomat i strimler.

  • Varm opp olivenolje i en stekepanne og stek grønnsakene og soltørket tomat til alt har fått litt farge. 

  • Dryss salt og pepper over grønnsakene og ha dem i en ildfast form sammen med hvitløk og oliven.

  • Legg fiskestykkene over grønnsakene og bak i stekeovnen på nederste rille i ca. 20 minutter.

  • Finhakk persille, bland med balsamicoeddik og hell blandingen over ørreten og grønnsakene når de er ferdig stekte.

Server ørreten med grønnsakene.

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.