Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
50-60 min

Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple

Ørret er fisken som egner seg til rask varmebehandling, som i denne oppskriften. I tilbehøret bruker du sesongens gode grønnsaker, og du får en deilig forrett eller smårett.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 80 °C.

  • Skjær ørretfilet i små stykker.

  • Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt.

  • Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.

  • Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.

  • Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 °C, det tar ca. 10 minutter.

Sellerirotkrem

  • Rens og skjær sellerirot i biter.

  • Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter.

  • Hell av vannet og mos sellerirot med med matfløte og smør.

  • Smak til med salt og pepper.

Salat

  • Skjær stangselleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå.

  • Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger.

  • Bland eple og stangselleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.

Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat ved siden av.

Tips: Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.