Foto: Tom Haga
Sashimi av ørret med ponzusaus
I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken.
Fremgangsmåte
- Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
- Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat.
- Skjær melon i fine terninger.
- Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og vend inn melonterningene.
- Dryss melonterningene over ørretskivene.
Ponzusaus
- Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk.
- Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering.
- Sil blandingen og server i en skål.
- Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap.
- Du får også kjøpt ferdig ponzusaus på butikken.
- Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp.
Tips: Cantaloupe-melon kan byttes med en annen søt melon. Og om du ønsker kan du bruke en melonskje for å få runde melonkuler.