Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
Cooking time20-30 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Sashimi av ørret med ponzusaus

I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
  • Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat.
  • Skjær melon i fine terninger.
  • Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og vend inn melonterningene.
  • Dryss melonterningene over ørretskivene.

Ponzusaus

  • Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk.
  • Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering.
  • Sil blandingen og server i en skål.
  • Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap.
  • Du får også kjøpt ferdig ponzusaus på butikken.
  • Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp.

Tips: Cantaloupe-melon kan byttes med en annen søt melon. Og om du ønsker kan du bruke en melonskje for å få runde melonkuler.