Sashimi av ørret med ponzusaus
I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken.
Fremgangsmåte
Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat.
Skjær melon i fine terninger.
Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og vend inn melonterningene.
Dryss melonterningene over ørretskivene.
Ponzusaus
Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk.
Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering.
Sil blandingen og server i en skål.
Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap.
Du får også kjøpt ferdig ponzusaus på butikken.
Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp.
Tips: Cantaloupe-melon kan byttes med en annen søt melon. Og om du ønsker kan du bruke en melonskje for å få runde melonkuler.