Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
50-60 min

Stekt piggvar med soya- og hasselnøttsjy

Piggvar er en eksklusiv fisk som passer til fest. Sammen med hvite asparges, mandelpoteter og andre godsaker har du en oppskrift som faller i smak hos alle.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Stek piggvarfilet på en side med klaret smør i stekepanne med høy varme. Ta stekepannen til side, legg på lokk og la fisken trekke til den er ferdig.

  • Dryss fisken med salt og pepper.

  • Skrell og kok asparges i lettsaltet vann til den er mør.

Potetmos

  • Skrell potet og kok møre i usaltet vann.

  • Kjør smør og gressløk i en foodprosessor til en glatt masse.

  • Mos potetene, rør inn gressløksmøret og melk.

Sjysaus

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og riv ingefær.

  • Brun smør og fjern bunnfallet. 

  • Varm opp soyasaus og bland den med smøret. 

  • Tilsett sjalottløk, hvitløk, ingefær og hasselnøttflak, og smak til med sitronsaft og revet skall av sitron.

Server den stekte piggvaren med potetmos, sjyen og hvite asparges.