Fish tacos med reker
Fish tacos med sriracha-marinerte reker er street food du blir hektet på! Prøv Iselin Bogstrans oppskrift på fish tacos med nykål, syltet rødløk og dressing.
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk, og bland det sammen med sriracha chilisaus og soyasaus.
Vend rekene inn i blandingen, og la dem ligge og marinere litt.
Stek rekene i rapsolje i 2 minutter under omrøring rett før servering. Pass på å ikke steke for lenge, da blir rekene tørre.
Kål
Skjær nykål i tynne strimler, finhakk koriander og press saften fra lime.
Bland sammen sesamolje, akaisehonning, koriander, limesaft og salt, og vend in nykålen.
Syltet rødløk
Skjær rødløk i strimler.
Ha vann, eddik og sukker i en kasserolle, og kok opp.
Ha rødløk og eddiklaken i en krukke med lokk, eventuelt en skål med plastfolie over, og la det stå i minst 1,5 time.
Dressing
Press saften fra lime.
Bland sammen limesaft, sriracha chilisaus og lettrømme.
Varm maislefser i en tørr stekepanne. Ha på kål, syltet rødløk, reker og dressing og server.
Tips: Syltet rødløk kan tilberedes kvelden før.