Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Fish tacos med reker

Fish tacos med sriracha-marinerte reker er street food du blir hektet på! Prøv Iselin Bogstrans oppskrift på fish tacos med nykål, syltet rødløk og dressing.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk, og bland det sammen med sriracha chilisaus og soyasaus.

  • Vend rekene inn i blandingen, og la dem ligge og marinere litt.

  • Stek rekene i rapsolje i 2 minutter under omrøring rett før servering. Pass på å ikke steke for lenge, da blir rekene tørre.

Kål

  • Skjær nykål i tynne strimler, finhakk koriander og press saften fra lime.

  • Bland sammen sesamolje, akaisehonning, koriander, limesaft og salt, og vend in nykålen.

Syltet rødløk

  • Skjær rødløk i strimler.

  • Ha vann, eddik og sukker i en kasserolle, og kok opp.

  • Ha rødløk og eddiklaken i en krukke med lokk, eventuelt en skål med plastfolie over, og la det stå i minst 1,5 time.

 Dressing

  • Press saften fra lime.

  • Bland sammen limesaft, sriracha chilisaus og lettrømme.

Varm maislefser i en tørr stekepanne. Ha på kål, syltet rødløk, reker og dressing og server.

Tips: Syltet rødløk kan tilberedes kvelden før.