Lune reker med spaghetti av squash
Emilie Nereng lager ofte squash-spaghetti med reker og nyter den sammen med noen hun er glad i. Denne oppskriften er både sunn, smakfull og spennende. En rask og god middag.
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk og chili, og fres det i rapsolje i 1 minutt.
- Tilsett rekene og la det frese i 1 minutt til. Pass på tiden så ikke rekene blir stekt for lenge.
- Ha rekene over i en skål og sett til side.
- Lag tynne strimler av squash med en mandolin eller spiralizer.
- Varm squashstrimlene i en stekepanne med rapsolje i et par minutter.
- Bland sammen matfløte, eggeplomme og parmesan, hell det over i stekepannen og varm opp.
- La det trekke på lav varme i fem minutter. Pass på at varmen ikke blir for høy, da stivner eggeblandingen.
- Smak til med salt og pepper.
- Vend inn rekene rett før servering.
- Server med sitronbåter og topp gjerne med litt revet parmesan.
Tips: Hvis du ikke har en mandolin eller spiralizer kan du skjære squash i fire deler på langs, og strimle med en ostehøvel eller potetskreller.