Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
20-30 min

Lune reker med spaghetti av squash

Emilie Nereng lager ofte squash-spaghetti med reker og nyter den sammen med noen hun er glad i. Denne oppskriften er både sunn, smakfull og spennende. En rask og god middag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og chili, og fres det i rapsolje i 1 minutt.
  • Tilsett rekene og la det frese i 1 minutt til. Pass på tiden så ikke rekene blir stekt for lenge.
  • Ha rekene over i en skål og sett til side.
  • Lag tynne strimler av squash med en mandolin eller spiralizer.
  • Varm squashstrimlene i en stekepanne med rapsolje i et par minutter.
  • Bland sammen matfløte, eggeplomme og parmesan, hell det over i stekepannen og varm opp.
  • La det trekke på lav varme i fem minutter. Pass på at varmen ikke blir for høy, da stivner eggeblandingen. 
  • Smak til med salt og pepper.
  • Vend inn rekene rett før servering.
  • Server med sitronbåter og topp gjerne med litt revet parmesan. 

Tips: Hvis du ikke har en mandolin eller spiralizer kan du skjære squash i fire deler på langs, og strimle med en ostehøvel eller potetskreller.