Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Pasta med reker og crème fraîche

Pasta er alltid en slager og passer godt til reker. I denne oppskriften er det sausen som er hemmeligheten. Parmesan og basilikum gir retten en smak av Italia.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Sil av vannet og vend i olivenolje.

  • Skjær løk, stangselleri, gulrot og hvitløk i små terninger. 

  • Stek grønnsakene myke i olivenolje.

  • Tilsett hvetemel, tomatpuré og laurbærblad. 

  • La det surre i noen minutter, og tilsett deretter fiskekraft. 

  • La det småkoke i 2-3 minutter.

  • Rør inn crème fraîche og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.

  • Tilsett reker og pasta rett før servering.

Server med revet parmesan og basilikum drysset over.