Gå til hovedinnhold
Photo: Morten Sjøvik
50-60 min

Paella med sjømat

Med paella får du Spania-følelsen hjemme på ditt eget kjøkken - og det er enklere å lage enn du tror! En miks av fisk, skalldyr, hvitløk, paprika og løk er veldig vanlig, men det er nesten bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan blande inn i den store pannen med safrangul ris.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll blåskjell i kaldt vann, ha skjellene over i en kjele med lokk og damp så på medium varme til de åpner seg (ca 2-4 minutter).

  • Sil av kraften og sett blåskjell til side.

  • Finhakk løk og hvitløk.

  • Bruk en stekepanne med høye kanter. Tilsett olivenolje og fres løk og hvitløk til det blir litt mykt.

  • Ha risen i stekepannen sammen med løk og hvitløk, fres det godt sammen.

  • Tilsett safran og paprikapulver.

  • Hell over blåskjellkraften og omtrent halvparten av kyllingkraften. Rør godt rundt.

  • La det putre i rundt 10 minutter før du tilsetter paprikaterningene.

  • Tilsett resten av kyllingkraften litt etter litt til risen er ferdig kokt. Rør jevnlig underveis.

  • Rens de fleste rekene, men legg av noen hele til pynt.

  • Seifileten kuttes i jevne terninger.

  • Når risen er ferdigkokt, tilsettes erter og terninger av seifilet. Legg på lokk og la dette stå i 5 minutter uten at platen er på.

  • Legg på reker og blåskjell etter 5 minutter. Dekk til med folie og la paellaen hvile under i et par minutter.

  • Fjern folien, press over sitronsaft og dryss over bladpersille.

Tips fra kokken: Safran er viktig i en ekte paella. Smaken blir ikke den samme dersom man erstatter safran med gurkemeie. Om du ikke finner paellaris, kan du bruke risottoris.

Buen provecho!