Vietnamesiske vårruller med reker og peanøttsaus
Vårruller eller sommerruller som de også kalles, er en favoritt for gutta bak matprofilen Fysen på. Med en spennende kombinasjon av reker, friske grønnsaker og søtsyrlig peanøttsaus, er dette en middag som er perfekt til helgekosen.
Fremgangsmåte
Skrell agurk, fjern kjernene og skjær i strimler.
Skjær mango, paprika, gulrot og avokado i tynne strimler.
Skyll koriander og legg på tørkepapir så den får tørke.
Legg et ark rispapir i vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg.
Ha i litt reker, grønnsaker og koriander, brett inn sidene og rull den stramt sammen.
Gjenta til det er tomt for ingredienser.
Peanøttsaus
Riv ingefær, og finhakk hvitløk og chili.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen bortsett fra de hele peanøttene.
Grovhakk peanøttene og dryss over peanøttsausen ved servering.
Server vårruller med peanøttsaus ved siden av.