Barnas fisk og potet
Dette er en oppskrift som vil falle i smak hos store og små. Den kan enten lages i frityren, eller i olje i en kasserolle, og er en variant på fish and chips.
Fremgangsmåte
- Skjær seifileten i ca. 2 cm brede strimler.
- Pisk sammen egg og kefir.
- Bland alt det tørre, og pisk inn det våte til du har en glatt røre.
- La røren stå i 20 minutter.
- Varm frityren til 190 °C.
- Vend fisken i mel, så i røren og ha rett i frityren.
- Friter til fisken er gyllen og sprø, det tar ca. 2 minutter. Ikke ha for mye fisk i frityren om gangen.
- Legg fisken over på rist når den er ferdig fritert og dryss gjerne litt salt over om du ønsker.
Potet
- Skjær potet i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel.
- Ha potetskivene i en skål og la stå under rennende kaldt vann i 10 minutter.
- Legg dem over på tørkepapir og tørk av vannet.
- Bland sammen salt, sukker, løkpulver, paprikapulver og tørket dill til krydderblandingen.
- Friter litt av potetskivene av gangen til de er sprø og gylne.
- Legg over på rist og dryss over krydderblanding.
Server fisk og potet med ketchup eller det du måtte ønske.