Ovnsbakt sei med grønn saus
Ovnsbakt seifilet er en enkel hverdagsmiddag. Legg poteter og grønnsaker i samme form så er hele middagen i boks. En kald grønn urtesaus setter en ekstra smak på retten.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær seien i serveringsstykker.
- Skrell og skjær potet i tynne skiver.
- Legg potetskivene i en ildfast form, dryss over litt salt og drypp over olje.
- Sett formen høyt i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter.
- Skjær sjampinjong i mindre biter, og finhakk hvitløk, persille og basilikum.
- Fres sjampinjong og hvitløk i litt olje i 1-2 minutter.
- Rør inn persille og smak til med salt og pepper.
- Hell blandingen over potetene.
- Dryss basilikum, salt og pepper over, og legg fisken i formen.
- Del cherrytomat i to og legg i formen.
- Stek formen videre i stekeovnen til alt er mørt, ca. 15 minutter.
Saus
- Finhakk bladpersille, mynte og hvitløk.
- Pisk alle ingrediensene til sausen sammen til en fyldig saus.
- Server formen med sausen ved siden av.