Ovnsbakt sei med grønn saus
Ovnsbakt seifilet er en enkel hverdagsmiddag. Legg poteter og grønnsaker i samme form så er hele middagen i boks. En kald grønn urtesaus setter en ekstra smak på retten.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær seien i serveringsstykker.
Skrell og skjær potet i tynne skiver.
Legg potetskivene i en ildfast form, dryss over litt salt og drypp over olje.
Sett formen høyt i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter.
Skjær sjampinjong i mindre biter, og finhakk hvitløk, persille og basilikum.
Fres sjampinjong og hvitløk i litt olje i 1-2 minutter.
Rør inn persille og smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over potetene.
Dryss basilikum, salt og pepper over, og legg fisken i formen.
Del cherrytomat i to og legg i formen.
Stek formen videre i stekeovnen til alt er mørt, ca. 15 minutter.
Saus
Finhakk bladpersille, mynte og hvitløk.
Pisk alle ingrediensene til sausen sammen til en fyldig saus.
Server formen med sausen ved siden av.