Ovnsbakt sei med grønn saus

Ovnsbakt seifilet er en enkel hverdagsmiddag. Legg poteter og grønnsaker i samme form så er hele middagen i boks. En kald grønn urtesaus setter en ekstra smak på retten.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,35

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seien i serveringsstykker.

  • Skrell og skjær potet i tynne skiver.

  • Legg potetskivene i en ildfast form, dryss over litt salt og drypp over olje.

  • Sett formen høyt i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter.

  • Skjær sjampinjong i mindre biter, og finhakk hvitløk, persille og basilikum.

  • Fres sjampinjong og hvitløk i litt olje i 1-2 minutter.

  • Rør inn persille og smak til med salt og pepper. 

  • Hell blandingen over potetene.

  • Dryss basilikum, salt og pepper over, og legg fisken i formen.

  • Del cherrytomat i to og legg i formen.

  • Stek formen videre i stekeovnen til alt er mørt, ca. 15 minutter.

Saus

  • Finhakk bladpersille, mynte og hvitløk.

  • Pisk alle ingrediensene til sausen sammen til en fyldig saus.

Server formen med sausen ved siden av.