Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Nøttesild

Det er lov å jukse litt når man skal lage hjemmelaget sild. I denne oppskriften har vi tatt utgangspunkt i kryddersild på glass og tilsatt nøtter, eple og mynte for å gi den en ny smak. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl, og tilsett eddik. Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. 

  • Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.

  • Skjær eple i terninger og grovhakk hasselnøttene.

  • Pisk kremfløte til krem og bland med majones, gressløk og mynte.

  • Rør inn eplebitene og hasselnøttene, og vend inn sildebitene. 

  • Ha blandingen i et glass eller krukke og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.