Sildekaker med potetbåter og råkostsalat
Sildekaker er noe for hele familien! Blir det rester igjen fra middagen, kan du ka med sildekake på brødskiven i matpakken dagen etter.
Fremgangsmåte
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær sildefilet i biter.
- Finhakk løk og persille.
- Kjør fisk og salt i en foodprosessor i noen sekunder.
- Tilsett potetmel og spe på med kald melk mens foodprosessoren kjører.
- Ha i løk, persille og pepper i farsen, og bland godt.
- Dypp en skje i kaldt vann og form farsen til flate sildekaker.
- Stek dem i smør til de har fått en gyllen og brunlig skorpe.
Potetbåter
- Skrell poteter og del dem i båter.
- Ha potetbåter, olivenolje og salt i en bolle og bland godt sammen.
- Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen i 20-25 minutter.
Råkostsalat
- Riv hodekål, gulrot og eple grovt på rivjern.
- Bland majones, crème fraîche, sitronsaft, sukker og salt til en dressing.
- Bland dressingen sammen med grønnsakene.
- Smak til med kajennepepper.
Server nystekte sildekakene med potetbåter og råkostsalat.
Tips: Bruk gjerne ferske urter på potetbåtene, som timian eller rosmarin.