Gå til hovedinnhold
Foto: ToveLise Mossestad
Over 60 min

Asiatisk sild på glass

Smakfull, spicy og morsom vri på et klassisk sildeglass - perfekt til frokost eller lunsj! 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Legg silden i vann i 2 timer om den føles for salt. Om den er fint saltet, kan du bare skylle av den i kaldt vann.
  • Del silden opp i mindre biter
  • Kok opp eddik, sukker og vann, og la laken kjøle seg ned.
  • Kutt rødløk, gulrot, ingefær og rød chili i tynne skiver.
  • Knus sitrongresset med en kniv og del i tre biter.
  • Legg silden lagvis i et passe stort glass med alle grønnsakene og krydderne.
  • Press alle råvarene glasset og hell på lake helt til toppen.
  • La glassene stå og trekke i noen dager. Da vil kryddersmakene få sette seg og silden vil være smakfull og perfekt syltet.