Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
30-40 min

Sursild

Sursild er en av de klassiske sildevariantene, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Før tradisjonene videre med denne oppskriften på hjemmelaget sursild. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.
  • Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.
  • Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver. 

Eddiklake

  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl.
  • Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.
  • Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.

Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.