Skrei med asiatiske smaker og mangosalat
I denne oppskriften med skrei har tilbehøret et asiatisk preg som passer perfekt med fisken. Med mangosalat og nudler vil du ha en smaksopplevelse uten like!
Fremgangsmåte
Mangosalat
- Skjær agurk og mango i tynne skiver, og bland med koriander.
- Press saften av lime, og bland med brunsukker, fish sauce og soyasaus.
- Rør til sukkeret er oppløst og hell over agurk, mango og koriander.
Skrei
- Skrap skreiskinnet godt og skjær fisken i porsjonsstykker.
- Kok eggnudler etter anvisning på pakken.
- Gni skreistykkene med chiliflak og salt.
- Varm rapsolje i en stekepanne og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.
- Snu skreien og trekk stekepannen av varmen, og la skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
- Server skreien med eggnudler, mangosalat og limebåter.