Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley
20-30 min

Skrei med asiatiske smaker og mangosalat

I denne oppskriften med skrei har tilbehøret et asiatisk preg som passer perfekt med fisken. Med mangosalat og nudler vil du ha en smaksopplevelse uten like!

Ingredienser

Fremgangsmåte

Mangosalat

  • Skjær agurk og mango i tynne skiver, og bland med koriander.
  • Press saften av lime, og bland med brunsukker, fish sauce og soyasaus.
  • Rør til sukkeret er oppløst og hell over agurk, mango og koriander.

Skrei

  • Skrap skreiskinnet godt og skjær fisken i porsjonsstykker.
  • Kok eggnudler etter anvisning på pakken.
  • Gni skreistykkene med chiliflak og salt.
  • Varm rapsolje i en stekepanne og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.
  • Snu skreien og trekk stekepannen av varmen, og la skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
  • Server skreien med eggnudler, mangosalat og limebåter.