Skrei med chorizo
I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av skrei den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.
Fremgangsmåte
- Start med å lage potetmos. Skrell potet og skjær i skiver. Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til en passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Imens potetene koker deler du chorizo i små terninger, finhakker persille, ta kjernene ut av granateple og river skall av sitronen.
- Varm litt nøytral olje i en stekepanne og stek chorizoterningene sprø, ta vare på stekefettet.
- Bland sammen pølse med granateple, persille og sitronskall.
- Del skreifileten i porsjonsstykker og tørk godt. Dryss over litt salt.
- Varm opp pannen med stekefettet fra chorizo til middels høy, tilsett mer nøytral olje hvis nødvendig.
- Stek skreien med skinnet eller skinnsiden ned. La fisken ligge i ro i pannen til den har fått en god gyllen stekeskorpe og er 2/3 gjennomstekt.
- Server skreien med potetmos og chorizoblanding.