Spaghetti alla chitarra med tørrfisk, chili, rosiner og pinjekjerner
Spaghetti alla chitarra med tørrfisk, chili, rosiner og pinjekjerner
Mer italiensk enn spagetti får du det ikke, og sammen med tørrfisken og rosinene er dette smaken av Sør-Italia.
Fremgangsmåte
- Kok tørrfisken i grønnsaksbuljongen, hell av kokevannet.
- Rist strøkavringen i ovnen.
- Skjær sjalottløken i ringer og stek i olivenolje på lav varme.
- Bløtlegg rosinene i varmt vann
- Tilsett tørrfisk, chillipepper, ristede pinjekjerner, og utvannede rosiner.
- Smak til med salt og pepper.
- Kok spaghettien i saltet vann, hell av vannet og bland sammen spaghetti, tørrfisk og resten av ingrediensene i stekepannen.
- Strø over finhakket persille og ristet strøkavring før servering.