Gå til hovedinnhold
Foto: Eirik Nilssen
Over 60 min

Grillet tørrfisk med sitron og timian

Prøv noe nytt på grillen - tørrfisk! Denne retten med tomatsalat, spaghetti av squash, nypoteter med ramsløk og en nydelig brunet smørsaus vil både imponere og få grillgjestene til å forsyne seg flere ganger. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Pensle tørrfiskloin med olivenolje. Krydres med salt og kvernet pepper.
  • Grill så tørrfisken med «skinnsiden» ned på høy varme i ca. 10 minutter. 
  • Del sitronen i to, grilles med snittsiden ned. 
  • Snu fisken, skru ned varmen og pensle over med mere god olivenolje. Dekk så med fersk timian ett lett dryss maldonsalt.
  • Grill tørrfiskloinen i 5 minutter til fisken flaker seg. Da er den ferdig (ca. 50-55 grader)
  • Legg fisken over på et serveringsfat, skvis godt over med den grillede sitronen og server med følgende tilbehør.

Squash spagetti

  • Vask squashen godt.
  • Kutt tynne strimler med mandolin eller en skarp kniv.
  • Fjern kjernen til squashen.
  • Kutt så i tynne strimler som spagetti før du smaker opp med maldonsalt, limesaft og olivenolje.
  • Pynt med friske urter og ørretrogn.

Marinerte tomater med basilikum

  • Vask og del tomatene i to. Legg de så jevnt utover et serveringsfat. Smak opp med god olivenolje og salt.
  • Pynt og dekk tomatene med frisk basilikum og noen dråper sitron.

Gulløyepotet med ramsløk

  • Vask potetene godt. Kok de så i godt saltet vann til de er nesten helt møre.
  • Lag en god «paste» av ramsløk, solsikkeolje, salt og pepper i en blender.
  • Vend ramsløkpasten i de nykokte potetene og server til den grillede tørrfisken. Potetene kan serveres kald eller lunes lett opp på grillen før servering.

Brunet smør med kapers og persille

  • Smelt smøret i en kasserolle til det er helt nøttebrunt. Ta av smøret fra platen.
  • Tilsett finkuttet persille og små kapers.
  • Smak til med evt. litt mere salt og ferskpresset sitronsaft.