Barnas fiskegrateng
Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni kan fort bli en suksess blant barna. Server gjerne med båtpoteter og grønnsaksstaver.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Kok makaroni etter anvisning på pakken.
- Skjær fisken i terninger på ca. 3 cm.
- Vask, rens og skjær vårløk i tynne ringer.
- Varm opp smør i en kasserolle og rør inn hvetemelet.
- Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner. La sausen småkoke noen minutter.
- Avkjøl sausen litt, skill eggene og rør inn eggeplommene.
- Smak til med salt, pepper og muskat.
- Vend inn fisk, kokt makaroni, vårløk og hakket hvitløk.
- Pisk eggehvitene til stivt skum og vend forsiktig inn.
- Ha blandingen over i en smurt ildfast form, glatt ut toppen og dryss over griljermel.
- Stek gratengen midt i ovnen i 40-50 minutter.
- Server med ovnsbakte potetbåter, barnas favorittgrønnsaker i staver og enten aioli eller ketchup.