Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
50-60 min

Barnas fiskegrateng

Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni kan fort bli en suksess blant barna. Server gjerne med båtpoteter og grønnsaksstaver.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  • Skjær fisken i terninger på ca. 3 cm.
  • Vask, rens og skjær vårløk i tynne ringer.
  • Varm opp smør i en kasserolle og rør inn hvetemelet.
  • Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner. La sausen småkoke noen minutter.
  • Avkjøl sausen litt, skill eggene og rør inn eggeplommene.
  • Smak til med salt, pepper og muskat.
  • Vend inn fisk, kokt makaroni, vårløk og hakket hvitløk.
  • Pisk eggehvitene til stivt skum og vend forsiktig inn.
  • Ha blandingen over i en smurt ildfast form, glatt ut toppen og dryss over griljermel.
  • Stek gratengen midt i ovnen i 40-50 minutter.
  • Server med ovnsbakte potetbåter, barnas favorittgrønnsaker i staver og enten aioli eller ketchup.