Gå til hovedinnhold
50-60 min

Barnas fiskegrateng

Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni kan fort bli en suksess blant barna. Server gjerne med råkost og kokte poteter.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.

  • Skjær fisken i terninger på ca. 3 cm.

  • Vask, rens og skjær vårløk i tynne ringer. 

  • Varm opp flytende margarin i en kasserolle og rør inn hvetemelet.

  • Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner. La sausen småkoke noen minutter.

  • Avkjøl sausen litt, skill eggene og rør inn eggeplommene. 

  • Smak til med salt og muskat.

  • Vend inn fiskebiter, kokt makaroni og vårløk.

  • Pisk eggehvitene til stivt skum og vend forsiktig inn.

  • Ha blandingen over i en smurt ildfast form, glatt ut toppen og dryss over griljermel.

  • Stek gratengen midt i stekeovnen i 40-50 minutter.

Råkost

  • Vask, rens og riv gulrøttene på et rivjern.

  • Vask og rens brokkolien. Skjær toppene av brokkolibukettene slik at du får mange små buketter. Bland brokkoli og revet gulrot.

  • Bland sitronsaft, vann, olivenolje og sukker. Hell dressingen over råkosten.

Server fiskegratengen med råkost og kokte poteter.