Barnas fiskegrateng
Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni kan fort bli en suksess blant barna. Server gjerne med råkost og kokte poteter.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Skjær fisken i terninger på ca. 3 cm.
Vask, rens og skjær vårløk i tynne ringer.
Varm opp flytende margarin i en kasserolle og rør inn hvetemelet.
Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner. La sausen småkoke noen minutter.
Avkjøl sausen litt, skill eggene og rør inn eggeplommene.
Smak til med salt og muskat.
Vend inn fiskebiter, kokt makaroni og vårløk.
Pisk eggehvitene til stivt skum og vend forsiktig inn.
Ha blandingen over i en smurt ildfast form, glatt ut toppen og dryss over griljermel.
Stek gratengen midt i stekeovnen i 40-50 minutter.
Råkost
Vask, rens og riv gulrøttene på et rivjern.
Vask og rens brokkolien. Skjær toppene av brokkolibukettene slik at du får mange små buketter. Bland brokkoli og revet gulrot.
Bland sitronsaft, vann, olivenolje og sukker. Hell dressingen over råkosten.
Server fiskegratengen med råkost og kokte poteter.