Gå til hovedinnhold
Photo: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Fiskesuppe med torsk og reker

Denne suppen er lett å lage til mange, og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker oppskrift med god smak.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i terninger.
  • Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.
  • Rens og finhakk løk.
  • Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
  • Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
  • Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.
  • La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
  • Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
  • Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
  • Varm opp suppen og tilsett reker.
  • Server suppen rykende varm med dill drysset over.

Tips: Du kan bytte ut torsk med sei eller annen hvitfisk i denne oppskriften.