Gå til hovedinnhold
Photo: Kristin Søylen
40-60 min

Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær

Vinneroppskriften fra #codshare-arrangementet i 2014 ble denne lekre gulrotsuppen med chili og torsk. Levert av Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker og ha salt på begge sidene.
  • La fisken ligge i ca. 10 minutter, skyll av saltet og tørk fisken godt.
  • Stek fisken med skinnsiden ned i olje i ca. 2 minutter, snu fisken og stek i 1 minutt på den andre siden.
  • Skjær bacon i biter og sprøstek dem.

Suppe

  • Grovhakk løk, fennikel, hvitløk, chili og ingefær, og skjær gulrot i skiver.
  • Fres løk i olje til den blir myk og tilsett fennikel, hvitløk, chili, ingefær og gulrot.
  • Surr grønnsakene sammen i 2-3 minutter, og tilsett grønnsakskraft.
  • La det koke til alt er mørt, ca. 20 minutter.
  • Kjør suppen med en stavmikser til en jevn suppe.
  • Smak til med saften av lime, salt, pepper og kajennepepper.

Server suppen med torsk, bacon og friske urter på toppen.