Gå til hovedinnhold
Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMedium

Stekt juletorsk med rødkål og rosenkål

Dette er en herlig torskemiddag med gode og «julete» smaker fra Fru Timian. Et enkelt og deilig måltid i en stresset juletid. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

Smashede poteter

  • Kok potetene i saltet vann, i ca. 15 minutter, til de er nesten gjennomkokte.
  • Fordel potetene utover et stekebrett og klem dem nesten flate med bunnen av et glass.
  • Fordel olivenolje, flaksalt og pepper over.
  • Stekes i 20-25 minutter på 225 grader varmluft.

Rosenkål

  • Rens og del rosenkålen. Bland med resten av ingrediensene.
  • Fordeles utover et stekebrett.
  • Stekes på 225 grader varmluft – sammen med potetene – i ca. 15 minutter.

Tilbehør

  • Stek baconet gyllenbrunt i en panne.
  • Varm rødkålen i henhold til instruksjonene på pakken. 

Torsk

  • Del torsken i 4 like store stykker. Smelt sammen smør og olivenolje i en stekepanne.
  • Stek torskestykkene med skinnsiden ned på litt over medium varme. 
  • Hell litt på stekepannen en gang pr minutt og øs smør- og oljeblandingen over fiskestykkene.
  • Når torskestykkene begynner å bli hvitere i fargen og flake seg opp, etter 12–15 minutter, er fisken ferdig.
  • Løft torskestykkene forsiktig over på tørkepapir og ta av skinnet. Kvern over pepper. Server torsken med en gang.