Stekt juletorsk med rødkål og rosenkål
Dette er en herlig torskemiddag med gode og «julete» smaker fra Fru Timian. Et enkelt og deilig måltid i en stresset juletid.
Fremgangsmåte
Smashede poteter
- Kok potetene i saltet vann, i ca. 15 minutter, til de er nesten gjennomkokte.
- Fordel potetene utover et stekebrett og klem dem nesten flate med bunnen av et glass.
- Fordel olivenolje, flaksalt og pepper over.
- Stekes i 20-25 minutter på 225 grader varmluft.
Rosenkål
- Rens og del rosenkålen. Bland med resten av ingrediensene.
- Fordeles utover et stekebrett.
- Stekes på 225 grader varmluft – sammen med potetene – i ca. 15 minutter.
Tilbehør
- Stek baconet gyllenbrunt i en panne.
- Varm rødkålen i henhold til instruksjonene på pakken.
Torsk
- Del torsken i 4 like store stykker. Smelt sammen smør og olivenolje i en stekepanne.
- Stek torskestykkene med skinnsiden ned på litt over medium varme.
- Hell litt på stekepannen en gang pr minutt og øs smør- og oljeblandingen over fiskestykkene.
- Når torskestykkene begynner å bli hvitere i fargen og flake seg opp, etter 12–15 minutter, er fisken ferdig.
- Løft torskestykkene forsiktig over på tørkepapir og ta av skinnet. Kvern over pepper. Server torsken med en gang.