Stekt torskefilet med chorizo og grønnsaker
Stekt torskefilet med krydret chorizopølse og smakfulle grønnsaker er det beste Lene Berg, kokk ved Bortistu Gjestegård vet.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 80 °C.
Skrap fiskeskinnet godt og skjær torsken i porsjonsstykker.
Lag et par snitt i skinnet på hvert stykke.
Bland sukker og salt, og ha over fisken.
La fisken ligge i ca. 30 minutter.
Skyll fisken og tørk den godt.
Brun fisken raskt i varm stekepanne med margarin i 1-2 minutter på hver side og legg på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp.
Stek i stekeovnen til fisken har en kjernetemperatur på 52 °C, ca. 30 minutter.
Potetpuré
Skrell søtpotet, skjær i biter og kok mør i usaltet vann.
Hell av kokevannet og kjør med en stavmikser til puré.
Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper.
Grønnsaker
Skjær gulrot, pastinakk, kålrot og chorizo i terninger.
Skjær rødløk og purre i strimler.
Gi gulrot, pastinakk og kålrot et raskt oppkok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter.
Surr chorizo i smør i 1 minutt, og tilsett rotgrønnsakene, rødløk og purre.
Stek til grønnsakene er blitt varme, ca. 4 minutter.
Server torsken med søtpotetpuré, chorizo og grønnsaker.