Thai-inspirert torsk
Torsk kan enkelt forvandles til en smak av Thailand på ditt eget kjøkken. Den milde smaken av torsken passer perfekt med de klassiske thai-smakene surt, søtt, salt og sterkt. Denne retten kan fort bli en middagsfavoritt!
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader. Legg torskefiletene over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
- Grovhakk hvitløken. Kjør deretter hvitløk, chilisaus, soyasaus, fiskesaus, limesaft, brunt sukker og koriander sammen med en stavmikser. Fordel omtrent halvparten av sausen over torsken.
- Sett formen i ovnen og bak torsken i cirka 12-14 minutter. Torsken er ferdig når den flaker seg ved lett trykk.
Stekt brokkoli:
- Rens og del brokkolien i små buketter.
- Varm en stor stekepanne med litt olje og stek brokkolien i et par minutter på høy varme.
- Senk varmen og la brokkolien stek til den er mør.
- Tilsett vårløkringer, 4 ss av sausen og dryss over sesamfrø.
- Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat.
- Fordel brokkoli rundt fisken og ha så over resten av sausen. Toppes med sprøstekt løk, hakkede peanøtter og koriander.
Tips fra kokken: I denne oppskriften kan du også bruke andre hvite fiskearter som hyse, uer, sei, brosme eller lange.