Gå til hovedinnhold
Foto: Morten Sjøvik
30-40 min

Thai-inspirert torsk

Torsk kan enkelt forvandles til en smak av Thailand på ditt eget kjøkken. Den milde smaken av torsken passer perfekt med de klassiske thai-smakene surt, søtt, salt og sterkt. Denne retten kan fort bli en middagsfavoritt!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Legg torskefiletene over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
  • Grovhakk hvitløken. Kjør deretter hvitløk, chilisaus, soyasaus, fiskesaus, limesaft, brunt sukker og koriander sammen med en stavmikser. Fordel omtrent halvparten av sausen over torsken.
  • Sett formen i ovnen og bak torsken i cirka 12-14 minutter. Torsken er ferdig når den flaker seg ved lett trykk.

Stekt brokkoli:

  • Rens og del brokkolien i små buketter.
  • Varm en stor stekepanne med litt olje og stek brokkolien i et par minutter på høy varme.
  • Senk varmen og la brokkolien stek til den er mør.
  • Tilsett vårløkringer, 4 ss av sausen og dryss over sesamfrø.

 

  • Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat.
  • Fordel brokkoli rundt fisken og ha så over resten av sausen. Toppes med sprøstekt løk, hakkede peanøtter og koriander.

Tips fra kokken: I denne oppskriften kan du også bruke andre hvite fiskearter som hyse, uer, sei, brosme eller lange.