Grillet lettsaltet torsk med grønnsaker
I denne oppskriften blir lettsaltet torskefilet marinert i en blanding av sitrongress, bladpersille, olivenolje og saften av lime. Dette er et skikkelig herremåltid.
Fremgangsmåte
La torsken ligge i kaldt vann i 3-4 timer, og tørk godt av den med tørkepapir.
Finhakk sitrongress og bladpersille, og bland sammen med olivenolje og saften av lime.
Hell marinaden i en liten form og legg i torsken med kjøttsiden ned. La den ligge i minimum 30 minutter.
Legg torsken med skinnsiden ned på grillen, legg på lokk og grill til fiskekjøttet flaker seg, ca. 15 minutter.
Grønnsaker
Skjær aubergine og squash i skiver.
Del hjertesalat i fire på langs og skjær paprika i biter.
Ha grønnsakene i en bolle sammen med olivenolje, salt og pepper.
Vend grønnsakene så de er godt dekket.
Grill grønnsakene på begge sider på en varm grill.
Server grillet torsk med litt marinade dyppet over, og grillede grønnsaker ved siden av.