Foto: Norwegian Seafood Council
Fiskegrateng uten egg
Dette er en allergivennlig oppskrift som inneholder verken egg, skalldyr eller nøtter. Middagen passer godt sammen med råkost og poteter.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær torsk i biter på ca. 5 cm.
- Trekk fisken i lettsaltet vann i 3 minutter.
- Vask, rens og skrell gulrot og purre.
- Riv gulrot på det groveste på et rivjern, og skjær purre i tynne skiver.
- Varm flytende margarin i en kasserolle, tilsett hvetemel og rør godt.
- Spe på med lettmelk, litt om gangen, og la sausen koke i noen minutter.
- Smak til med muskat, salt og pepper.
- Ha torsk, gulrot og purre i sausen og bland forsiktig sammen.
- Tilsett bakepulver.
- Hell gratengen over i en smurt, ildfast form og dryss over griljermel.
- Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 20 minutter.
- Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.
Tips: Fiskegrateng kan lages av all type hvitfisk både rå og kokt. Bruk gjerne rester fra dagen før. Kokt makaroni eller grønnsaker kan erstatte litt av fiskemengden.