Fiskegrateng uten egg

Fiskegrateng uten egg

Dette er en allergivennlig oppskrift som inneholder verken egg, skalldyr eller nøtter. Passer godt sammen med råkost og poteter. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,78571714285714

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torsk i biter på ca. 5 cm.

  • Trekk fisken i lettsaltet vann i 3 minutter.

  • Vask, rens og skrell gulrot og purre. 

  • Riv gulrot på det groveste på et rivjern, og skjær purre i tynne skiver.

  • Varm flytende margarin i en kasserolle, tilsett hvetemel og rør godt.

  • Spe på med lettmelk, litt om gangen, og la sausen koke i noen minutter.  

  • Smak til med muskat, salt og pepper.

  • Ha torsk, gulrot og purre i sausen og bland forsiktig sammen.

  • Tilsett bakepulver.

  • Hell gratengen over i en smurt, ildfast form og dryss over griljermel.

  • Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.

Tips: Fiskegrateng kan lages av all type hvitfisk både rå og kokt. Bruk gjerne rester fra dagen før. Kokt makaroni eller grønnsaker kan erstatte litt av fiskemengden.