Gå til hovedinnhold
Foto: Silje Feiring
30-40 min

Fiskegrateng uten egg

Fiskegrateng er en klassiker på norske middagsbord. Dette er en allergivennlig oppskrift som inneholder verken egg, skalldyr eller nøtter. Middagen passer godt sammen med råkost og poteter. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torsk i biter på ca. 5 cm.
  • Trekk fisken i lettsaltet vann i 3 minutter.
  • Vask, rens og skrell gulrot og purre.
  • Riv gulrot på det groveste på et rivjern, og skjær purre i tynne skiver.
  • Varm flytende margarin i en kasserolle, tilsett hvetemel og rør godt.
  • Spe på med lettmelk, litt om gangen, og la sausen koke i noen minutter. 
  • Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Ha torsk, gulrot og purre i sausen og bland forsiktig sammen.
  • Tilsett bakepulver.
  • Hell gratengen over i en smurt, ildfast form og dryss over griljermel.
  • Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 20 minutter.
  • Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.

Tips: Fiskegrateng kan lages av all type hvitfisk, både rå og kokt. Bruk gjerne rester fra dagen før. Hvis du bruker kokt fisk vil steketiden være noe kortere. Kokt makaroni eller grønnsaker kan erstatte litt av fiskemengden.