Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Fiskegrateng uten egg

Dette er en allergivennlig oppskrift som inneholder verken egg, skalldyr eller nøtter. Middagen passer godt sammen med råkost og poteter. 

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torsk i biter på ca. 5 cm.
  • Trekk fisken i lettsaltet vann i 3 minutter.
  • Vask, rens og skrell gulrot og purre.
  • Riv gulrot på det groveste på et rivjern, og skjær purre i tynne skiver.
  • Varm flytende margarin i en kasserolle, tilsett hvetemel og rør godt.
  • Spe på med lettmelk, litt om gangen, og la sausen koke i noen minutter. 
  • Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Ha torsk, gulrot og purre i sausen og bland forsiktig sammen.
  • Tilsett bakepulver.
  • Hell gratengen over i en smurt, ildfast form og dryss over griljermel.
  • Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 20 minutter.
  • Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.

Tips: Fiskegrateng kan lages av all type hvitfisk både rå og kokt. Bruk gjerne rester fra dagen før. Kokt makaroni eller grønnsaker kan erstatte litt av fiskemengden.