Panert torsk med ovnsstekte poteter
For å få en sprø og god skorpe på fisken, kan du panere den. Smaker utrolig godt sammen med poteter stekt i ovn og en frisk grønn salat. Barnas favoritt.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
Skjær torsken i biter på ca. 5x3 cm.
-
Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
-
Pisk sammen egg i en annen vid skål.
-
Ha griljermelet i en tredje vid skål.
-
Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
-
Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.
Ovnsstekte poteter
-
Vask potetene med skallet på og skjær i båter.
-
Vend potetbåtene i en blanding av olivenolje, timian, finhakket hvitløk, salt og pepper, og legg i en ildfast form eller langpanne.
-
Stek potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter, eller til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Vend på dem et par ganger under stekingen.
Server panert torsk med ovnsstekte poteter, salat og tomatsalsa.
Hvis du vil fritere fisken:
-
Varm olje i en stål- eller jernkjele. Oljen skal holde 180 °C ved fritering. den er passe varm når en brødterning blir brun på 1 minutt.
-
Friter fisken gyllen i den varme oljen i 3-5 minutter. Husk å ikke steke for mye fisk av gangen, da vil oljen bli nedkjølt.