Panert torsk med ovnsstekte poteter

Panert torsk med ovnsstekte poteter

For å få en sprø og god skorpe på fisken, kan du panere den. Smaker utrolig godt sammen med poteter stekt i ovn og en frisk grønn salat. Barnas favoritt.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,52778194444445

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C. 

  • Varm oljen i en stål- eller jernkjele. Oljen skal holde 180 °C ved fritering. den er passe varm når en brødterning blir brun på 1 minutt.

  • Skjær torsken i biter på ca. 5x3 cm. 

  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

  • Pisk sammen egg i en annen vid skål.

  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.

  • Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.

  • Friter fisken gyllen i den varme oljen i 3-5 minutter. Husk å ikke steke for mye fisk av gangen, da vil oljen bli nedkjølt. 

Ovnsstekte poteter

  • Vask potetene med skallet på og skjær i båter.

  • Vend potetbåtene i en blanding av olivenolje, timian, finhakket hvitløk, salt og pepper, og legg i en ildfast form eller langpanne. 

  • Stek potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter, eller til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Vend på dem et par ganger under stekingen.

Server panert torsk med ovnsstekte poteter, salat og tomatsalsa.