Foto: Synøve Dreyer
Torsk i mandelpotetsuppe
En suppe som varmer og metter. Den er jevnet med poteter og er derfor uten hvetemel, men likevel tykk og fyldig.
Fremgangsmåte
Skjær fisken i serveringsstykker.
Kok opp vann og smør i en kasserolle og ha i spinaten.
Spinaten er klar når den faller sammen.
Suppe
Skjær grønnsakene i biter.
Surr potet, løk, purre og hvitløk i smør i 30 sekunder, hell så over fiskekraft og melk.
Kok til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning.
Mos suppen med en stavmikser eller håndmoser.
Tilsett seterrømme, kok opp og smak til med salt og pepper.
Legg fiskestykkene i suppen og la trekke til fisken er gjennomkokt.
Ha spinat i en dyptallerken og ha suppe og fisken over.
Server med hollandaise over. Pynt gjerne med friske urter om du har det.