Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Torsk i mandelpotetsuppe

En suppe som varmer og metter. Den er jevnet med poteter og er derfor uten hvetemel, men likevel tykk og fyldig.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Kok opp vann og smør i en kasserolle og ha i spinaten.

  • Spinaten er klar når den faller sammen.

Suppe

  • Skjær grønnsakene i biter.

  • Surr potet, løk, purre og hvitløk i smør i 30 sekunder, hell så over fiskekraft og melk.

  • Kok til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning.

  • Mos suppen med en stavmikser eller håndmoser.

  • Tilsett seterrømme, kok opp og smak til med salt og pepper.

  • Legg fiskestykkene i suppen og la trekke til fisken er gjennomkokt.

  • Ha spinat i en dyptallerken og ha suppe og fisken over. 

Server med hollandaise over. Pynt gjerne med friske urter om du har det.