Gå til hovedinnhold
Photo: Aina Hole
50-60 min

Torsk med rotmos og rødvinssaus

Torsk med rotmos er en klassiker! Server med en deilig, hjemmelaget rødvinssaus. 

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Dryss salt på torsken og la den ligge i 10 minutter.
  • Skyll den godt i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Ha olivenolje, krydder, ingefær og skall av appelsin i en ildfast form og legg i torskestykkene med skinnet opp.
  • Bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
  • Dra skinnet forsiktig av rett før servering.

Rotmos

  • Skrell og skjær gulrot og kålrot i biter, og kok dem møre i vann med rosmarin og sitronskiver.
  • Kok til grønnsakene er helt møre, og kast rosmarin og sitron.
  • Hell av kokevannet og mos gulrot og kålrot sammen med smør og matfløte til en grov mos.
  • Smak til med salt og pepper.

Rødvinssaus

  • Finhakk sjalottløk, gressløk og timian og surr alt i litt smør til løken er myk.
  • Tilsett rødvin og fiskekraft, og kok inn til det halve.
  • Sil sausen og pisk inn smøret.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server torsken med rotmos, rødvinssaus og mandelpotet.

Tips: Om du ønsker mer smak kan du legge noen hele hvitløksfedd i formen sammen med torsken.